Borstprotheses

Onze filosofie

Het ondergaan van een borstoperatie en een eventuele nabehandeling is een ingrijpende gebeurtenis met veel impact. Een aparte ruimte, welke afgezonderd is van het verkoopgedeelte van de winkel, waarborgt de privacy. Twee van onze medewerkster hebben jarenlange ervaring met het aanmeten van de juiste prothese en zijn gecertificeerd. Zo weet u zeker dat u vakkundig wordt geholpen. Indien u een prothese wilt komen passen wordt u aangeraden voorafgaand een afspraak te maken met de MMA-care specialiste.

Wij hebben een groot assortiment borstprotheses van het merk Amoena, Anita en Basko. Wij hebben verschillende modellen borstprotheses, lingerie én badmode, geschikt voor het dragen van een prothese. Vaak kunt u de prothese direct mee naar huis nemen.

De Borstprothese

Borstprotheses worden gemaakt van siliconen waar een zachte folie omheen zit. De borstprothese neemt de lichaamstemperatuur aan en draagt daardoor comfortabel. Siliconen is een veelzijdig, milieu-vriendelijk materiaal dat het vrouwelijk borstweefsel natuurgetrouw nabootst. Het is ook mogelijk om met de prothese te zwemmen in chloor of zeewater. Protheses zijn er in verschillende vormen en maten. Naar gelang de operatietechniek, evt. fysieke klachten en rekening houdend met de wensen/behoeften wordt er een passende prothese gezocht. Daarbij wordt niet alleen gelet op de optische compensatie, maar ook op de gewichtscompensatie. Voor vrouwen die beiderzijds een prothese dragen is er ook voldoende keus.

Deelprothesen

Deelprotheses zijn een oplossing indien er na verloop van tijd een maatverschil ontstaat. Er ontstaan problemen met niet passende beha’s en de bovenkleding valt niet mooi of trekt scheef. Voor een mooie symmetrie bestaan er deelprothesen van siliconen. U kunt kiezen uit verschillende vormen en maten. Het gebruik is ongecompliceerd en huidvriendelijk.

Een borst(deel)prothese mag op de huid gedragen worden, echter de meeste vrouwen geven de voorkeur aan een hoesje in de beha waar de prothese ingeschoven kan worden. Dit geeft een zeker en veilig gevoel.

Kwaliteitsgarantie

Onze winkel is SEMH (Stichting Erkenningsregeling Medische Hulpmiddelen) erkend voor het aanmeten van borstprotheses, BH’s en prothesebadpakken. Deze erkenning is in 1995 in het leven geroepen om kwaliteit te borgen. Alle aangesloten winkels worden jaarlijks op hun kwaliteit getoetst. Daarnaast zijn wij aangesloten bij een onafhankelijk expertisecentrum voor afhandeling van eventuele klachten, mochten we dit niet met u gezamenlijk kunnen oplossen. Meer info via deze link of logo onderaan deze pagina.

Een SEMH erkenning en aangesloten zijn bij een onafhankelijke klachten- en geschillenregeling is noodzakelijk voor het verkrijgen van een vergoeding van de zorgverzekeraar. Meer info via www.semh.info

Zorgverzekeraar

Een borst(deel)prothese valt in de wettelijke basisverzekering en wordt volledig vergoed door uw zorgverzekeraar. U heeft recht op een nieuwe prothese als uw prothese niet meer adequaat is of als de termijn is verstreken welke uw verzekeraar hanteert. Meestal is dit eens per jaar of eens per 2 jaar, en staat in uw polisvoorwaarden.

Wij hebben met veel zorgverzekeraars een contract, voor de zekerheid kunt u dit op de website van de zorgverzekeraar nagaan of even contact met ons opnemen.

Voor het eerst een borstprothese bestellen?

Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.